"Fjällgraven"

Höst. Två väninnor är uppe och fjällvandrar i Jämtlandstriangeln.
Det regnar häftigt och när en av dem kommer för nära kanten mot det forsande vattendraget ger den vika och kvinnan faller. Hon klarar sig, men kvinnorna gör en makaber upptäckt.

Från flodbanken sticker en skeletthand upp. Lokal polis kommer till platsen. Det visar sig vara sex lik nedgrävda, två av dem barn. Ganska snart slås det fast att det inte handlar om ett fornfynd och Riksmordkommissionen kallas in. Sebastian Bergman är numera en del av teamet och beger sig tillsammans med de andra till Jämtland. Arbetet med att identifiera de döda tar sin början.

Det blir en mycket svår uppgift. Två av de döda är ett holländskt par som rapporterades försvunna hösten 2003. Men de andra fyra, en familj, kommer de ingenstans med, trots att allt pekar på att de hamnat i graven samtidigt. De enda familjer som skulle kunna stämma överens med de övriga kropparna i fjällgraven försvann tidigare eller senare och långt från Jämtland.

Och så var det den där singelolyckan några mil därifrån, samma vecka som holländarna måste ha försvunnit. En amerikansk kvinna i hyrbil, tydligen med falska id-handlingar.

Det finns mycket i historien som inte stämmer och utredningen riskerar att gå i stå.

Samtidigt undersöker en tv-journalist en så kallad asylavvikelse, två afghanska flyktingar som enligt myndigheterna gick under jorden sommaren 2003. Den enes fru har aldrig trott att hennes man skulle kunna lämna sin familj och har kontaktakt tv-journalisten. När han börjar gräva i ärendet visar det sig att Säpo varit inblandad i utredningen, som därför är hemligstämplad med hänsyn till rikets säkerhet.
 
Jag tyckte den var helt okej men rörigare än dom andra två, som jag gillade mycket!
Och så var de det här med slutet....jag hoppas på en fjärde bok ;)
 
Kärlek!

Kommentarer
Postat av: Soffie

Har med läst den å gillade den ...

2014-02-02 @ 21:19:11
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Linda

Visst är det surt när böcker inte slutar som man tänkt ;-)

Här hemma har det varit ett evinnerligt tjat om legofilmen sedan grabbarna första gången såg den på reklam på Nickelodeon. Jag har inte gillat de förra filmerna som gjorts, men nu får vi iallafall en chans till ett avbrott från renovering till att umgås allihop ;-)

Kram!

2014-02-04 @ 15:36:52
URL: http://www.himmelsblaaogon.blogg.se
Postat av: Christina

Lät jättespännande :)

Sv: Berlin var helt OK. Det var en trevlig stad. Men när folk frågar om vad vi har gjort, kan jag nästan inte svara för jag kommer inte ihåg. Inte på samma sätt som London eller Amsterdam, vilket är himla synd.

2014-02-04 @ 18:15:54
URL: http://jinxedchrissie.blogspot.com

Tänk att några ord kan göra någon så glad! Stort tack för att du tar dig tid och skriver till mig.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0